Priprava stene za pleskanje ali lepljenje tapet

Vdihavanje prahu je nevarno za vaše zdravje. Zato se pri Mirki odstranjevanja prahu lotevamo resno. Zavedamo se, da je čas denar, in z rešitvami Mirka brez prahu lahko svoj čas vložite v dejansko delo namesto v pospravljanje.

Brušenje sten po ometanju je lahko težko za vaš hrbet in ramena. Z nagrajenimi orodji Mirka lahko preprosto in udobno zaključite svoje delo in začnete novo.

Štirje koraki do boljšega delovanja

1. Električna orodja

Za brušenje delnih sten je vaša popolna izbira orbitalni brusilnik Mirka DEROS. Za večje površine in strope priporočamo brusilnik za suhomontažne plošče Mirka LEROS 950CV - če želite doseči bližje, je Mirka LEROS-S 950CV krajša različica legendarnega LEROS-a, popolnega stroja za manjše prostore. Za vogale in robove vam lahko Mirka DEOS 81x133 in DEOS Delta pomagata doseči tudi najtežja mesta..

2. Abrazivna sredstva

Mirka ponuja široko paleto učinkovitih abrazivov za različne namene. Pri brušenju kita na stene priporočamo izbiro izdelkov Mirka Abranet. Revolucionarni abraziv Abranet je v celoti oblikovan iz mreže, kar pomeni, da je mogoče celotno površino uporabiti za odsesavanje prahu. Abranet je na voljo v različnih zrnih in jakostih. Za ročno brušenje je Mirka Gold Proflex prilagodljiv in učinkovit brusni papir, ki se odlično obnese na barvi, lesu in polnilih.

3. Sesanje prahu

Odstranjevanje prahu je bistveno, če želite doseči popoln rezultat brušenja sten brez nereda. Kaj pa strop! Pri uporabi cevi za kombinacijo učinkovitega brusilnega orodja z odsesovalnikom prahu je mogoče prah, ki nastane pri brušenju, odstraniti za 99,7 %. Prah se namesti v vrečko za prah sesalnika, namesto da bi ostal v zraku in vaši okolici. Ne pozabite, da pri brušenju priporočamo uporabo maske in druge zaščitne opreme.

4. Ročno brušenje

Če želite hitro in strokovno pokriti veliko površino ter zadeti majhne vogale in težko dostopna mesta, bo vaš najboljši prijatelj Dekosander. Z dolgo palico in različnimi brusnimi blazinicami, ki jih lahko hitro zamenjate in odstranite, je Decosander ključen za dokončanje tega dela z veliko manj bolečin ali utrujenosti. Zaradi svoje kvadratne glave je popoln za doseganje tistih majhnih zgornjih vogalov, ki so že stoletja trn v peti finišerjev, njegova vrtljiva zasnova pa omogoča enostavno brušenje v eni sami potezi.

Mirka Handy je popoln ročni blok za brušenje kita, saj zmanjša tveganje nagibanja med uporabo. Na voljo sta enostavno dostopen priključek za 20 mm cev in nastavljiv sesalni ventil, ki omogočata optimizirano odsesavanje prahu in pretok zraka ter pomagata, da se orodje zlahka premika po površini. Plošča ima 55 natančno nameščenih lukenj, ki zagotavljajo učinkovito odstranjevanje prahu. Ročni brusilni bloki Mirka so posebej zasnovani za ročno brušenje v kombinaciji z Mirkinimi revolucionarnimi brusnimi izdelki za mrežasto brušenje, čeprav jih je mogoče uporabiti tudi z drugimi brusilnimi sredstvi. Da bi zagotovili brušenje brez prahu, je treba ročni brusilni blok preprosto povezati s cevjo na sesalec.