Odstranjevanje barve z avtomobilskih površin

Pri izvajanju popravil v primeru trka in ličenja avtomobilov je lahko odstranjevanje barve eno najzahtevnejših opravil za izbrani abraziv. Da bi lahko hitro nadaljevali s postopkom odstranjevanja barve, mora abraziv delovati ne le hitro, ampak tudi dosledno, tako da pusti enakomerno površino, na kateri lahko enostavno naredite naslednji korak.

Abrazivi za odstranjevanje barve

Abrazivi Mirka so zelo primerni za odstranjevanje barve v postopkih popravila in ličenja.

Naš najnovejši abraziv je visokotehnološki Mirka Galaxy, ki je zasnovan za hitro rezanje in dolgo življenjsko dobo, zaradi česar je odstranjevanje barve enostavno. Galaxy ima tudi koristi od Mirkine nove konfiguracije lukenj Multifit, ki združuje izjemno odpornost proti obrabi robov z lastnostmi proti mašenju in nadzorom prahu.

Poleg Galaxyja priporočamo Mirkino linijo abrazivov Abranet. Abranet je še posebej učinkovit pri brušenju brez prahu, saj je celoten abraziv oblikovan iz mreže, kar pomeni, da je njegova celotna površina zasnovana za odsesavanje prahu. Abrazivna sredstva Abranet je tudi enostavno očistiti z nabranega barvnega prahu in ostankov prahu polnila, da je abrazivni odpadek čim manjši.

Odstranjevanje barve z velikih površin

Odstranjevanje barve z velikih površin je učinkovito z uporabo abrazivov Mirka z brusilnikom Mirka DEROS, s čimer se v celoti izkoristi zmogljivost odsesavanja prahu brusilnika in abraziva. Delovno mesto brez prahu je dolgoročno varnejše, zlasti pri delu z ostanki barve in polnila pri brušenju velikih površin.

Nagrajeni Mirka DEROS je najlažji, najkompaktnejši električni ekscentrični brusilnik na trgu, ki vas drži blizu delovne površine. Z Mirka DEROS lahko hitro napredujete pri odstranjevanju barve z velikih površin brez napora in stresa.

Brušenje majhnih površin

Za brušenje težko dostopnih mest, kot so podboji vrat, in za brušenje zelo ukrivljenih in oblikovanih površin, kot so odbijači in drugi plastični deli, smo zasnovali 77 mm ekscentrični brusilnik Mirka DEROS. S svojo manjšo ploščico se odlično obnese na območjih, kjer so večji brusilniki preveliki, in zagotavlja gladko brušenje brez prahu.

Pri brušenju točkovnih zvarov, šivov plošč in delov podvozja pri karoserijskih delih, obrezovanju plošč in popravilih v primeru trkov, proizvodnji ali obnovi vozil priporočamo pnevmatski tračni brusilnik Mirka PBS, ki je najboljši v kombinaciji z Mirkinimi ozkimi tračnimi trakovi. Mirka PBS 10NV in Mirka PBS 13NV sta zasnovani tako, da ju je udobno držati tudi v težkih delovnih položajih, pri čemer sta menjava jermena in nastavitev hitrosti še posebej enostavni.